Lepoglava se predstavila u Ptuju

U okviru manifestacije "Dobrote slovenskih kmetij", koja se od 21. do 24. svibnja održala u Ptuju, Ptujčanima i njihovim gostima predstavili su se i lepoglavski izlagači. 
Naime, tijekom trajanja ove manifestacije održani su - Dani Lepoglave, koje je tom prigodom, u suradnji s Turističkim društvom Ptuj, priredila Lokalna akcijska grupa Haloze. 
Lepoglavu i njene potencijale predstavili su Ekomuzej Lepoglava, Agro -turistički klaster Lepoglava, izvorni kipar Dragutin Jamnić, Domaća radinost Stjepan Zagoršćak te Turistička zajednica grada Lepoglave. S izlagačima iz Lepoglave, stare tradicijske obrte predstavio je i Licitarski obrt Gladović. 
Dani Lepoglave u Ptuju iskorišteni su i za susret predstavnika gradova Lepoglave i Ptuja te njihovih turističkih zajednica, koji su tom prigodom razgovarali o mogućnostima buduće suradnje. 
Drago nam je da se možemo predstaviti ovdje, u Ptuju. Zadnjih pet godina naši su mladi - mladi iz Lepoglave i Ptuja, radili na zajedničkim europskim projektima, tako da smo na taj način bili prisutni u Ptuju. Lepoglava ima puno posebnosti koje su slične vašima. Zagorje i Haloze prelijepi su krajevi, u kojima radimo odlična vina. Drago nam je da ste nam dali priliku da predstavimo dio lepoglavske baštine ovdje, u Ptuju, te vas pozivam da svoju baštinu predstavite kod nas, na našim manifestacijama u Lepoglavi – rekao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač, kojem je, kao i svim izlagačima, dobrodošlicu u Ptuju poželio ptujski podžupan Gorazd Orešek.
Nadam se da ćemo se uskoro susresti i u Lepoglavi te razgovarati o daljnjoj suradnji – istaknuo je Orešek.
Direktorica Turističke zajednice grada Lepoglave Ljubica Dubovčak istaknula je da je u Ptuju predstavljen samo dio onog što Lepoglava ima.
Sve što Lepoglava nudi nastojimo predstaviti putem naše dvije najznačajnije manifestacije – Lepoglavskih dana i Festivala čipke. Prva od njih - Lepoglavski dani, održat će se od 10. do 12. srpnja, pa koristim prigodu da vas pozovem da sudjelujte na njima te predstavite svoje jedinstvenosti, ali i da posjetite Lepoglavu, kako bi se upoznali s njenim jedinstvenostima i bogatom baštinom – pozvala je Ljubica Dubovečak Ptujčane da posjete Lepoglavu. 
Isto je učinio i predsjednik udruge Ekomuzej Lepoglava Dejan Bjelivuk, koji je najavio i predstavio ovogodišnjiFestival čipke, koji će se u Lepoglavi održavati od 17. do 20. rujna, a na kojem je zemlja - partner Slovenija. Istaknuo je i dobru prekograničnu suradnju Lepoglave sa slovenskim partnerima na zajedničkim europskim projektima.
Ovo je primjer kako možemo surađivati – rekao je Peter Pribožič, predsjednik Turističkog društva Ptuj, istaknuvši pritom da lepoglavski i ptujski kraj povezuje kulinarska tradicija, ali i sličnost proizvoda seoskih domaćinstava.

izvor: www.lepoglava.hr

Posljednji puta izmijenjeno u Ponedjeljak, 25 Svibanj 2015 10:44
Nalazite se ovdje: Vijesti Lepoglava se predstavila u Ptuju